Sudersandsbiografen på Fårö


Min kusin Uffe och hans flickvän Fia har hederligt blåst liv i den gamla Sudersandsbiografen på Fårö. Den gamla ladan invigdes första gången som biograf 1954.

Det finns 138 platser i salongen och de kommer visa film cirka fyra gånger i veckan från midsommar till mitten av augusti. Biografen har bara en projektor så man får räkna med en bensträckare. Uffe och Fia lagt ner all ledig tid att renovera och rusta upp biografen sedan i slutet av förra året. موقع ويليام هيل Många originaldetaljer har bevarats, dock har salongen fått bättre belysning och ny ljudanläggning. Den gamla 35-millimetersprojektorn har kompletterats med en digitalprojektor och framför den gamla filmduken har en ny filmduk spänts upp. Tanken är att bevara känslan från 1953 men att själva filmupplevelsen ska ligga närmare 2011. سباق خيول  Även de gamla snickrade träbänkarna finns kvar, men i biobiljetten ingår numera lån av dyna. På detta sätt kombineras kultur med komfort. Förutom filmvisningar kommer det även förekomma konst- och fotoutställningar, spelningar i litet format och servering i det gamla garaget.

Visningarna präglas givetvis av Ingmar Bergman men även Astrid Lindgrens arbete har en stor plats på programmet, plus ett par nyare filmer. سباق خيول Jag tror det kommer bli en magisk sommar på Fårö både i och runt den gamla ladan.

Leave a Reply