Lucka 22

Detta blev en riktigt fin kulturell dag. Började med att vakna upp till detta vackra vinterland:

Sen besökte jag Kulturhuset med Ola och Jens. Vi pratade om det folk kallar spöken, vilsna själar och medium . Sen såg vi utställningen “Kvinnor utan män” av Shirin Neshat:

Avslutade besöket med att hänga i Stockholms Stadsbiblioteks roligaste filial, nämligen läsesalongen på plan 2. Där fanns även ett bord med fullt med böcker och skylten “Bortskänkes, God Jul” på. Hittade en poesisamling av Miroslav Holub, “Syndrom”. Mycket exceptionell läsning.

Och en fin gammal nött svensk uppslagsbok från “mjäla” till “nigella” tryckt 1951.

Avslutade dagen med att promenera hem genom Kungsträdgården, förbi isbanan och alla stadsljus. Vidare över Skeppsbron och jättejulgranen vid tullhusen, hela vägen upp till Slussen och Gondolen där vi kröp in i baren och värmde upp oss. Sen åkte jag hem trött och nöjd.

1 Comment

  1. […] Jagar Pandemrix och blir stucken. Första advent i Skattungbyn, bränner halva skinkan på bastuaggregatet. Gör brasor och plockar mossa. Fullmåne. Besöker distriktssköterskan på Årsta Vårdcentral. Får ny tv, en soffa man kan sova i, och en taklampa från 1940. Går på skateboardtävling. Skriver en artikel och skypar med Kuala Lumpur och New York. Träffar två hästar och hänger på Kulturhuset. […]

Leave a Reply