Lucka 20

Idag bjöds det på teater. “Den starkare” av August Strindberg.

FRU X

God dag Amelie, lilla! Du sitter här så ensam på julafton, som en stackars ungkarl.

Mlle Y tittar opp från tidningen, nickar, och fortsätter att läsa.

FRU X

Vet du det gör mig riktigt ont att se dig; ensam, ensam på ett kafé och på själva julafton. Det gör mig ont som när jag i Paris såg ett brudfölje inne på en restaurang, och bruden satt och läste en skämttidning medan brudgummen spelade biljard med vittnena. Huh! tänkte jag, med en sådan början, vilken fortsättning och vilket slut!

Han spelte biljard på bröllopsafton! is ivermectin approved for human use — Och hon läste en skämttidning menar du! Nå det är inte alldeles detsamma!

Oppasserskan in, ställer en kopp chokolad framför fru X, och går ut.

FRU X

Vet du vad Amelie! Nu tror jag du hade gjort bättre i att behålla honom! Minns du att jag var den första som sa dig: förlåt honom! Kommer du ihåg det! — Du kunde ha varit gift nu och haft ett hem; minns du förra julen, hur lycklig du kände dig då du var ute hos din fästmans föräldrar på landet; hur du prisade hemmets lycka och riktigt längtade från teatern! 5 ml ivermectin — Ja kära Amelie, hemmet är det bästa — näst teatern — och ungarna ser du — ja det där förstår du inte! —

Mlle Y föraktfull min.

FRU X

dricker några skedar ur koppen;öppnar sedan korgen och visar jul klapparna.

Här skall du se vad jag köpt åt mina grisar — —

Tar upp en docka

Ser du på den! Den skall Lisa ha! Ser du att hon kan rulla med ögonen och vrida på halsen! Va! — Och här är Mojes korkpistol —

laddar och skjuter mot Mlle Y.

Mlle Y gör en gest av fasa.

FRU X

Blev du rädd? Trodde du att jag ville skjuta dig? ivermectina valeant Va? — Min själ tror jag inte du tänkte det! Om du skulle vilja skjuta min, förvånade mig mindre efter som jag gått i vägen för dig — och det vet jag du aldrig kan glömma — fastän jag var alldeles oskyldig. Du tror ännu att jag intrigerade bort dig från Stora Teatern, men det gjorde jag inte! Jag gjorde det inte fastän du tror det! — Ja, det är detsamma att jag säger det, för du tror ändå att det var jag!

1 Comment

  1. olaa says: Reply

    absolut! var? när?

Leave a Reply